Informatie
keuze menu:

-Baby
-Cadeau
-Dating
-Poker
-Producten
-Telefoon
-Tijdschriften
-Vakantie
-Verzekeringen

-Info van A-Z

 

 


Middelburg

Middelburg is de hoofdstad van de Nederlandse provincie Zeeland en ligt op het schiereiland Walcheren in de regio Midden-Zeeland. In de gemeente Middelburg wonen ongeveer 50.000 inwoners. Nabij Middelburg vinden we het toeristische stadje Veere en de gemeente Vlissingen. Middelburg ligt op 214km van Amsterdam en op 118km van Brussel.

Middelburg wordt doorsneden middels het Kanaal door Walcheren, langs dit kanaal vinden we een attractief stationsgebied met het stadskantoor, het kantoor van de Zeeuwse Rijkswaterstaat Directie en het kantoor Waterschap Zeeuwse Eilanden.

Buiten het feit dat vanaf Middelburg de Zeeuwse stranden goed bereikbaar zijn, heeft de stad nog meer leuks te bieden. Hierbij kunt u denken aan bijvoorbeeld: Het gotische Stadhuis van Middelburg, de Oostkerk en de Koepoort. Maar ook aan de abdij met het abdijplein, de Koorkerk,  de Lange Jan (Abdijtoren) en de Nieuwe Kerk. Ook vinden we in Middelburg Miniatuur Walcheren, een park dat met Madurodam te vergelijken is en waar gebouwen uit Walcheren op schaal zijn nagebouwd.

Als hoofdstad van Zeeland beschikt Middelburg over het Zeeuws museum, het Zeeuws archief en de Zeeuwse Bibliotheek. Verder zijn er, voornamelijk in de zomermaanden, een aantal leuke evenementen in en rondom de stad, zoals: het Jazzfestival (pinksterweekend), Smaek van Zeeland (juni), Danceparade (juni), Zonnebootrace (juni), Mosselfeesten (juni), Southpark festival (juli) en het Nazomerfestival (augustus). Ook zijn er in Middelburg twee leuke folklorische dagen, deze dagen vinden plaats in juli en augustus.

Nuttige Middelburg links:
Hotels in of nabij Middelburg
Middelburg.nl


sidepic1

sidepic2

sidepic3

sidepic4

 
Privacy | Disclaimer | Contact | links | Sitemap
 
*** © Tosl Media 2007-2013 ***