Informatie
keuze menu:

-Baby
-Cadeau
-Dating
-Poker
-Producten
-Telefoon
-Tijdschriften
-Vakantie
-Verzekeringen

-Info van A-Z

 

 


Tilburg

Tilburg is zowel een gemeente als stad in de provincie Noord-Brabant. De gemeente omvat naast Tilburg ook de dorpen Berkel-Enschot en Udenhout en heeft ongeveer 200.000 inwoners. De stad valt op te delen in vier delen, te weten:

  • Binnenstad, het centrum
  • Tilburg Noord, ten noorden van het Wilhelminakanaal (Berkel-Enschot en Udenhout)
  • Tilburg West, o.a. de wijken Reeshof en De Blaak
  • Oude Stad, Tilburg Zuid (exclusief De Blaak), Tilburg Oost en Tilburg Noord tot het Wilhelminakanaal

In Tilburg kunt u prima winkelen, de belangrijkste winkelstraat is de Heuvelstraat maar dichtbij deze straat vindt u ook de winkelgebieden Heuvelpoort, Emmapassage, Schouwburgpromenade en de Juliana van Stolbergstraat. In 2008 is aan het winkelgebied ook het Pieter Vreedeplein toegevoegd (parallel aan de Heuvelstraat).

Tilburg heeft een aantal leuke bezienswaardigheden zoals: de St. Jozefkerk (Heuvelsekerk), de Heikesekerk op de Oude Markt, en het Paleis-Raadhuis, dat nog gebouwd is door koning Willem II. Verder vinden we in Tilburg bijvoorbeeld het Textielmuseum (Goirkestraat), Hasseltse Kapel (Hasseltplein) en het Wilhelminapark.

De stad biedt enkele leuke evenementen, waarvan de Tilburgse Kermis één van de bekendste is. Deze kermis is de grootste van de Benelux en trekt jaarlijks meer dan een miljoen bezoekers. Jaarlijks zijn er verschillende themadagen waaronder o.a. de bekende Roze Maandag, Caraïbische Donderdag en de Seniorendag. De kermis vind doorgaans plaats in Juli.

Enkele andere bekende evenementen in Tilburg zijn: Tilburg Culinair, Festival Mundial, Tilburg Ten Miles, Boekenmarkt (laatste zondag Augustus) en de Hart van Brabantloop.

De stad heeft drie treinstations, te weten: Tilburg, Tilburg West, en Tilburg Reeshof. Naast de treinstations is er een uitgebreid busnetwerk genaamd T-bus.

Nuttige Tilburg links:
Hotels in of nabij Tilburg
Tilburg.nl


sidepic1

sidepic2

sidepic3

sidepic4

 
Privacy | Disclaimer | Contact | links | Sitemap
 
*** © Tosl Media 2007-2013 ***