Informatie
keuze menu:

-Baby
-Cadeau
-Dating
-Poker
-Producten
-Telefoon
-Tijdschriften
-Vakantie
-Verzekeringen

-Info van A-Z

 

 


Vlissingen

De bijna 50.000 inwoners tellende stad Vlissingen, is gelegen in de provincie Zeeland. Om precies te zijn ligt vlissingen aan de noordkant van de Westerschelde monding op Walcheren. Vlissingen beschikt van oudsher over stadsrechten (1315).

Voor de Tweede Wereldoorlog groeide Vlissingen gestaag door de aanleg van een badstrand en een wandelpier. Deze wandelpier is echter op last van de Duitsers afgebroken. Op de plek waar deze wandelpier ooit lag, vinden we nu enkele toeristische attracties zoals Reptielenzoo Iguana, attractiecentrum Het Arsenaal en de grote bioscoop Cine City.

Door het jaarlijkse toerisme beschikt Vlissingen over de nodige leuke winkelgelegenheden waardoor de stad ook in trek is onder shoppers. Natuurlijk zijn er voldoende gezellige terrasjes waar het zeker in de zomer goed toeven is. In deze zomermaanden moet u echter wel rekenen op meer toeristen, die hier graag aan de Boulevards, het Nollestrand en het Badstrand verblijven.

Vlissingen is ook bekend om de vele monumenten die we voornamelijk in het oude centrum tegenkomen. Enkele voorbeelden zijn: Sint Jacobskerk, Gevangenentoren, Zeemanserve, Karolingische Burg, Beursgebouw, Michiel de Ruyter stanbeeld, Plein Vier Winden, Timmerfabriek en het Maritiem Instituut De Ruyter.

Verder vinden we in Vlissingen bijvoorbeeld het Zeeuws Maritiem museum en de vismijn. In september vindt het jaarlijkse festival Film by the Sea plaats. Al met al is Vlissingen een leuke stad met een maritieme sfeer. Er zijn veel leuke visrestaurants, goede hotels en vakantie accommodaties.

Nuttige Vlissingen links:
Hotels in of nabij Vlissingen
Vlissingen.nl


sidepic1

sidepic2

sidepic3

sidepic4

 
Privacy | Disclaimer | Contact | links | Sitemap
 
*** © Tosl Media 2007-2013 ***