Informatie
keuze menu:

-Verzekeringen
Auto
Boot
Brommer
Caravan
Evenementen
Fiets
Huisdieren
Inboedel
Kostbaarheden
Levens
Motor
Ongevallen
Opstal
Pensioen
Rechtsbijstand
Reis
Uitvaart
Voogdij
WA
Zorg

Overig:
-Baby
-Cadeau
-Dating
-Poker
-Producten
-Telefoon
-Tijdschrift
-Vakantie
-Verzekering
-Home

 

 

Copyscape

Autoverzekering

zie ook cabrioletverzekering en oldtimerverzekering

Alle autobezitters in Nederland dienen deze auto verplicht te verzekeren tegen mogelijke ongevallen. Op deze manier is dankzij de autoverzekering de schade die u bij een ander aanricht altijd verzekerd. Het hangt echter van het soort autoverzekering af, of uw schade al dan niet zal worden vergoed.

In Nederland zijn er drie autoverzekerings vormen:

WA verzekering
WA staat voor Wettelijke Aansprakelijkheid en is de goedkoopste autoverzekering die we in Nederland kennen. Deze verzekering dekt enkel schade die u (niet opzettelijk) aan anderen toebrengt. De kosten aan uzelf en uw voertuig worden bij deze autoverzekering niet vergoed en deze zult u bij een WA verzekering dus zelf moeten betalen.

Beperkt Casco
Een Beperkt Casco autoverzekering dekt allereerst de schade die u (niet opzettelijk) aan anderen toebrengt, zoals bij de WA verzekering. Daarnaast dekt deze autoverzekering ook nog schade aan uw eigen auto, op voorwaarde dat u deze schade niet zelf heeft veroorzaakt. Dit betekend dat wanneer u schade oploopt door zaken waar u zelf niets aan kan doen (bijvoorbeeld diefstal of vandalisme), wordt deze schade gedekt door uw autoverzekering. Wanneer u echter zelf een fout maakt, zoals een botsing of een verkeerde inschatting, zal de beperkt casco verzekering de schade aan uzelf of aan uw voertuig, niet vergoeden.

Beperkt Casco autoverzekering wordt ook wel WA plus of WA extra genoemd.

Volledig Casco
Een Volledig Casco autoverzekering is de duurste optie onder de autoverzekeringen. Deze verzekering dekt de schade die u (niet opzettelijk) aan anderen toebrengt, maar dekt daarnaast ook de opgelopen schade van uzelf, zelfs als u deze zelf (niet opzettelijk) veroorzaakt heeft.

Let altijd goed op de polisvoorwaarden voor de exacte dekking van uw verzekering!

Goedkope autoverzekering afsluiten? Onze tips:
* FBTO Internet Autoverzekering
* Netpolis autoverzekering
* Ditzo Autoverzekeringen

 
Privacy | Disclaimer | Contact | Links | Sitemap
 
*** © Tosl Media 2007-2013 ***