Informatie
keuze menu:

-Verzekeringen
Auto
Boot
Brommer
Caravan
Evenementen
Fiets
Huisdieren
Inboedel
Kostbaarheden
Levens
Motor
Ongevallen
Opstal
Pensioen
Rechtsbijstand
Reis
Uitvaart
Voogdij
WA
Zorg

Overig:
-Baby
-Cadeau
-Dating
-Poker
-Producten
-Telefoon
-Tijdschrift
-Vakantie
-Verzekering
-Home

 

 


Cabrioletverzekering

zie ook autoverzekering en oldtimerverzekering

Alle autobezitters in Nederland dienen deze auto verplicht te verzekeren tegen mogelijke ongevallen. Op deze manier is dankzij de autoverzekering de schade die u bij een ander aanricht altijd verzekerd. Het hangt echter van het soort autoverzekering af, of uw schade al dan niet zal worden vergoed.

Een speciaal type autoverzekering is de cabrioletverzekering, deze is zoals de naam al zegt speciaal in het leven geroepen voor het verzekeren van u cabriolet. Aangezien een cabriolet over het algemeen een wat duurdere auto is en deze gevoeliger is voor diefstal en inbraak, wordt er bij een cabrioletverzekering vaak ook gekeken naar de beveiliging van uw cabriolet. Daarnaast is het verzekeren van een cabriolet over het algemeen ook duurder dan de verzekering voor een normale personenauto. De meeste cabrioletverzekeringen worden afgesloten op basis van volledig casco.

In Nederland zijn er drie autoverzekerings vormen:

WA verzekering
WA staat voor Wettelijke Aansprakelijkheid en is de goedkoopste autoverzekering die we in Nederland kennen. Deze verzekering dekt enkel schade die u (niet opzettelijk) aan anderen toebrengt. De kosten aan uzelf en uw voertuig worden bij deze autoverzekering niet vergoed en deze zult u bij een WA verzekering dus zelf moeten betalen.

Beperkt Casco
Een Beperkt Casco autoverzekering dekt allereerst de schade die u (niet opzettelijk) aan anderen toebrengt, zoals bij de WA verzekering. Daarnaast dekt deze autoverzekering ook nog schade aan uw eigen auto, op voorwaarde dat u deze schade niet zelf heeft veroorzaakt. Dit betekend dat wanneer u schade oploopt door zaken waar u zelf niets aan kan doen (bijvoorbeeld diefstal of vandalisme), wordt deze schade gedekt door uw autoverzekering. Wanneer u echter zelf een fout maakt, zoals een botsing of een verkeerde inschatting, zal de beperkt casco verzekering de schade aan uzelf of aan uw voertuig, niet vergoeden.

Beperkt Casco autoverzekering wordt ook wel WA plus of WA extra genoemd.

Volledig Casco
Een Volledig Casco autoverzekering is de duurste optie onder de autoverzekeringen. Deze verzekering dekt de schade die u (niet opzettelijk) aan anderen toebrengt, maar dekt daarnaast ook de opgelopen schade van uzelf, zelfs als u deze zelf (niet opzettelijk) veroorzaakt heeft.

Let altijd goed op de polisvoorwaarden voor de exacte dekking van uw verzekering!

Goedkope cabrioletverzekering afsluiten? onze tips:
Vrijblijvend 1-3 offertes aanvragen

Wanneer u een offerte aanvraagt, geeft u aan dat u vrijblijvend meer informatie wilt ontvangen. Door gespecificeerde informatie op te geven over uw situatie zullen verzekeraars u vrijblijvend een voorstel doen voor een verzekering. Wanneer u later besluit geen interesse te hebben kunt u altijd besluiten om kostenloos van de verzekering af te zien. Dus wanneer u een offerte aanvraagt zit u nergens aan vast!

   
*** © Tosl Media 2007-2013 ***