Informatie
keuze menu:

-Verzekeringen
Auto
Boot
Brommer
Caravan
Evenementen
Fiets
Huisdieren
Inboedel
Kostbaarheden
Levens
Motor
Ongevallen
Opstal
Pensioen
Rechtsbijstand
Reis
Uitvaart
Voogdij
WA
Zorg

Overig:
-Baby
-Cadeau
-Dating
-Poker
-Producten
-Telefoon
-Tijdschrift
-Vakantie
-Verzekering
-Home

 

 


Inboedel verzekering

Zie ook opstalverzekering en glasverzekering

Met inboedel wordt doorgaans uw huisraad bedoeld, met andere woorden de spullen in uw huis. Een voorbeeld van wanneer een inboedelverzekering geld uitkeert is bij brand maar bijvoorbeeld ook bij inbraak. Het grootste gedeelte van uw inboedel valt doorgaans onder een inboedelverzekering, een belangrijke uitzondering is geld en waardepapieren.

Een inboedelverzekering beperkt zich doorgaans niet tot spullen binnenshuis maar kan bijvoorbeeld ook dekken indien uw spullen uit uw auto worden gestolen. Hierbij is wel altijd belangrijk dat u kunt aantonen dat de spullen niet van buitenaf te zien waren en dat u, uw auto goed had afgesloten.

de inboedelverzekering geld doorgaans voor de nieuwwaarde, maar de nieuwwaarde zal enkel worden uitgekeerd indien de dagwaarde boven de 40% van de nieuwwaarde ligt. Met name voor elektrische apparatuur kan de dagwaarde snel afnemen tot onder de 40%.

Let bij het afsluiten van een inboedelverzekering dan ook altijd goed op dat u zich niet over verzekerd, dat wil zeggen dat u zich voor een hoger bedrag verzekerd als de waarde van uw inboedel. Indien u zich over verzekerd betaald u namelijk wel een hogere premie maar zal de verzekeraar nooit meer uitkeren als de waarde van uw inboedel.

Een inboedelverzekering is altijd slim om af te sluiten, op deze manier beschermt u uzelf van eventuele ongemakken door schade of diefstal. De hoogte van de premie is bij een inboedelverzekering afhankelijk van de waarde van uw inboedel.

Goedkope inboedelverzekering afsluiten? Onze tip(s):
*FBTO - Inboedelverzekering
*DIKS - Inboedelverzekering
*Verzekeringssite.nl
*Zelf.nl/Woonverzekering: 15% korting op inboedel in combinatie met woonhuis

 

 
 
 
Privacy | Disclaimer | Contact | Links | Sitemap
 
*** © Tosl Media 2007-2013 ***